2007-02-25

Dealing with Diversity -training in the Netherlands

Koululle hankkimistani Julia Vuoren julisteista on olemassa myös englanninkieliset versiot: liikuttavia afrikkalaisia eläinhahmoja jakamassa hyvää keskenään kontekstinaan YK:n Vuosituhattavoitteiden ylevät ajatukset. Tilasin englanninkielisiä julisteputkia viisi kappaletta, kukin sisälsi kahdeksan erilaista kuvaa. Otin putkilot matkalaukussani mukaan Hollantiin.

EUn Youth in Action -ohjelmaan sisältyvä koulutus Dealing with Diversity oli erinomainen matka - itseeni. Viiteentoista vuoteen en ole vastaavassa seminaarityyppisessä ajatustenvaihtovirrassa uinutkaan. Joten jo olikin aika. Miten kadehdittavan notkeita ja eettisiä ajattelijoita nuorisossa onkaan! Millaisia upeita visioita paremmasta yhteisöstä ihmisillä on ja millaisia intohimoja omaa työtään kohtaan! Kuuden päivän pyörremyrsky ei ole vieläkään pudottanut minua täysin maanpinnalle.

Jos matka poikisi jonkinmuotoista yhteistyötä ja yhteistähyvää koululle ja nuorille, olisi se takuulla ollut kaiken väärti. Siinäkin tapauksessa että niin ei kävisi, olisi se ainakin itselleni ollut ainutlaatuinen retki eurrooppalaiseen ajattelumaailmaan. Ja ainakin minut se innosti hakeutumaan jatkossakin yhteistyökuvioihin...

Julisteet matkasivat Irlantiin, Saksaan, Tsekin tasavaltaan, Puolaan ja Portugaliin - ja muuallekin niitä olisi haluttu. Jotkin kuvat vain iskevät ytimeen ja koskettavat.

No comments: