2006-08-10

Nysse alko

Kesän ihanat helteet jatkuvat, vaikka nyt sais jo sataa ja tuulla monsuunisateita: luokassa ei perinteisesti liiku happi eikä sen myötä mikään muukaan. Huomenna tupa on täynnä oppilaita, ja silloin ilmalla olisi jo merkitystä...

Niin vähän tuntuu muuttuneen, vaikka kaikki on toisin. Koulumaailma on jotenkin universaali henkilögallerioineen, -kemioineen ja ilmiöineen. Kun osaa yhden, osaa ne kaikki. Tehokas pakkaus asiaa oli kuitenkin tämä päivä. En ihmettele, jos seiskat ovat vielä huomenna eksyksissä ja ujoina. Niin olen minäkin.

Yksi asia hämmensi yli kaiken muun tänään. Oikein sai silmät suuriksi: luokkahuoneeni varastoihin kätkeytynyt väripahvien, tussikynien, piirtoheitinkalvokynien ja terottimien määrä. Ja minä kun otin mukaani yhdet tussit ja niistäkin podin omaatuntoa ajatellen, josko ne olisi pitänyt palauttaa. Ja nyt kyniä tursuaa vastaan joka hyllyltä. Lienee alkutunnelmaa, luulen säästötavotteiden ja -kuurin näkyvän myös täällä. Toivonkin, että tällaisessa asiassa näkyy. Sen sijaan oman läppärin ja projektorin suhteen olen edelleen uskaliaan tuhlailevan toiveikas.

Mielenkiintoista huomenna tavata lähes kaikki talon seiskat ja verrata heidän kanssaan tunnelmia.

No comments: