2006-05-21

Olipa olympiavoitto!

Onhan tämä jotenkin uskomatonta!!

Olisinko koskaan voinut kuvitella, että

...hekotan pallea hytkyen toistamiseen playbacklauluesitykselle, jossa hirviöhahmot miltei katoavat pyrotekniikkansa tuottaman savun sekaan

...hermostun M:lle, kun en hänen laskutoimitustensa vuoksi kuule juontajien ranskankielistä pisteiden toistoa

...liikutun lähes kyyneliin Britannian juontajan näyttäessä heavysormimerkkejä \,,/ ja antaessa Suomelle täydet 12 pistettä

...istun sunnuntaiaamuna tv:n ääreen katsomaan UUSINTANA Euroviisujen pisteidenantoa ja seuraan kädet nihkeinä jännityksestä, saavatko kauhunaamat tälläkin kertaa parhaat pisteet!

Ja saivat ne. Epätodellinen tunne: olivatko Euroviisut todellakin tässä kohdassa kehityskaartaan juuri tänä vuonna! Osuiko tämä viattomanlapsellinen heavyklisetoteutus todellakin koko eurooppalaisen yleisön musiikkihermoon! Muutkin kuin minä osasivat nauraa jutulle ja antaa protestiäänensä kertoa muutostarpeesta: eurooppalainen musiikki on muutakin kuin irlantilaista balladia ja maltalaista eurohumppaa.

Pisteistä

Sehän tuli jo selväksi illalla, että vain kolme maata jätti Suomen pisteittä: Armenia, Monaco ja Albania. Yleensä lasketaan toisin päin: maita jotka OVAT antaneet pisteitä Suomelle. Mielenkiintoisen ilmiön muodostavat nämä kolme maata.

Armenia otti kenties ensikertalaisena kisat aivan tosissaan. Heillä ei ole rasitteena viisujen historiaa, toistoa, pöhötystä, joten ei myöskään tarvetta ymmärtää Lordin olemassaoloa. Ja kun esim. Suomen mainetta viisumenestyjänä ei tuntenut, ei Lordi avautunut koko komeudessaan.

Monacolaisille eurokulttuuri lienee hyvä juuri sellaisena kuin se on, he eivät kaipaa muutosta, eivät edes tunnista pahvikuvia niitä kätellessään. Lordi ei sovi jetsettiin, joten sitä ei kannata noteerata.

Albanialla puolestaan ei kenties huumori riitänyt: he ovat saaneet hirviöistä omassa historiassaan tarpeeksi.

No comments: